Ivar Aasen-kontrakt til Apply

Publisert 3. april 2013
Singaporebaserte SMOE har inngått intensjonsavtale med Apply for leveranse av boligkvarteret til Ivar Aasen-plattformen.

,

– Det er Applys forretningsområde LQ & Helidecks som skal gjennomføre prosjektet, skriver Det norske i en melding.

Boligkvarteret, som skal bygges i aluminium, er i syv etasjer med et samlet areal på 3.300 kvadratmeter. Det har 70 enkle lugarer, rekreasjonsområder, garderober, kontrollrom, helikopterdekk samt alle andre nødvendige fasiliteter for å drive et offshore hotell.

Kontraktsverdien er i størrelsesorden 450 millioner kroner. Totale investeringer for Ivar Aasen, tidligere kjent som Draupne, er anslått til 24,7 milliarder kroner.

Leveres i 2016

Boligkvarteret skal prosjekteres og sammenstilles ved Apply Leirvik på Stord. Prosjektering igangsettes umiddelbart og leveranse er planlagt andre kvartal 2016.

– I konkurranse med utenlandske tilbydere er det svært gledelig at en norsk leverandør med spesialkompetanse innenfor aluminium fikk kontrakten. Det viser at norske leverandører er konkurransedyktige, sier utbyggingsdirektør Bård Atle Hovd i Det norske.

Apply LQ & Helidecks er for tiden også engasjert i levering av boligkvarterene til Hebronfeltet i Canada, Eldfisk 2/7 S, Edvard Grieg, Martin Linge og Gina Krog-feltene på norsk sokkel.

– Vi er veldig fornøyd med at SMOE og Det norske har valgt Apply til å levere boligkvarteret til Ivar Aasen. SMOE er en ny kunde og vi er stolt over å få være med på Det norskes første større feltutbyggingsprosjekt, sier administrerende direktør Lars Solberg i Apply Leirvik.

Aasen-feltet inneholder rundt 150 millioner fat oljeekvivalenter, og første olje er planlagt til fjerde kvartal 2016. Det norske oljeselskap ASA er operatør for Ivar Aasen-feltet, og har en eierandel på 35 prosent. Partnere er Statoil (50 prosent) og Bayerngas (15 prosent).

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger