Publisert 10. september 2014

Sola-bedriften Module Solutions & Systems AS (MSS) er tildelt kontrakt av SMOE i Singapore, for leveranse av gitterrister til Ivar Aasen-plattformen., Kontrakten omfatter levering av ca. 2500 m2 grating, som skal benyttes som gangveier og dekk på plattformen. (Illustrasjon: Det norske)

Module Solutions & Systems AS (MSS) er tildelt kontrakt av SMOE i Singapore, for leveranse av fenolbasert kompositt grating (gitterrister) til Ivar Aasen -plattformen, hvor Det norske er operatør.

Kontrakten omfatter levering av ca. 2500 m2 grating, som skal benyttes som gangveier og dekk på plattformen. Leveransene starter allerede i oktober, og hovedomfanget vil bli levert inneværende år.

– Bruken av fenolbasert kompositt grating gir mange fordeler og besparelser kontra andre materialer som stål og aluminium. Vi snakker her om en vektbesparelse i forhold til stål grating på nærmere 100 tonn, i tillegg til at det er betydelig enklere å håndtere og installere om bord på plattformen, da den kan kuttes med vanlig håndverktøy, sier daglig leder i MSS Kjetil Jacobsen.

I Norge ble produktet første gang tatt i bruk på Grane -plattformen i 2003, og MSS som har ansvar for det norske og danske markedet, vil etter at Ivar Aasen-leveransene er ferdigstilt ha levert nærmere 70.000 m2 til installasjoner på norsk sokkel.

– MSS har det siste året utvidet produktsortimentet i kompositt til også å omfatte rekkverk og mindre tilkomstplattformer i samme brannhemmende materialer. Potensialet for ytterligere vektbesparelser og reduserte vedlikeholdskostnader er nå enda større i forhold til fremtidige utbygginger på sokkelen, avslutter Jacobsen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger