Ja til boring av Jorvik

Publisert 16. januar 2013

OD har gitt Lundin sitt samtykke til å starte boringen.,Petro Media News skrev tidligere i dag at «Transocean Winner» er i ferd med å avslutte brønn 16/2-16 AT2 . Deretter står Jorvik -prospektet for tur. Letebrønn 16/1-17 blir boret øst for Edvard Grieg -feltet i den midtre delen av Nordsjøen, og ligger på rundt 110 meters havdyp i PL 338 .

Arealet i lisensen består av deler av blokk 16/1 . Dette er den åttende brønnen som blir boret innenfor lisensens areal.

Formålet med boringen er primært å finne tilleggsvolumer til prospektet, som er i Edvard Grieg-feltet. Man forventer olje av samme type som Edvard Grieg/Luno for øvrig. Operatøren har beregnet å bore en hovedbrønn, fulgt av et sidesteg og en brønntest. Beregnet boretid er 50 døgn. Eventuelt sidesteg er beregnet til 31 dager, mens en eventuell brønntest er beregnet til 14 dager.

Lisens 338 ble tildelt 17. desember 2004 (TFO 2004), og Lundin er operatør med en 50 prosent eierandel. Partnere er Wintershall (30 prosent) og OMV (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger