Jakter Jordbær-ressurser til Knarr

Publisert 7. mars 2013

BG Norge ser etter tilleggsressurser til sin Knarr-utbygging, og vil bore letebrønn i Jorbær Sørøst.

Letebrønnen 34/3-4 S ligger på 410 meters havdyp i PL 373 S i den nordlige delen av Tampen-området, omkring 120 kilometer vest for Florø.

Borestart er planlagt til starten av juni 2013, og operatøren har hyret inn semien ”Transocean Searcher” til jobben. Men, siden riggen er den samme som skal benyttes på operatørens Knarr -brønner, er det foreløpig ikke bestemt hvilket av prosjektene som skal bores først. Levering av subseautstyr og subseainstallering vil være avgjørende for rekkefølgen på aktivitetene.

Brønnen skal bores til en total dybde på 4.352 meter, målt fra boredekk, under et program på opptil 171 dager. Da er det satt av 79 dager til hovedsteget, 63 dager til testing og 29 dager til kjernetaking. Hensikten med brønnen er å undersøke hydrokarbonpotensialet i den såkalte Cook formasjonen i Jordbær Sørøst -strukturen. Det forventes at Cook formasjonen inneholder lett olje med samme karakteristikk som oljen i Jordbær Central og Jordbær Vest-funnene. Denne antakelsen er ytterligere basert på funnet i 34/5-1 S Blåbær, og analyser av regionen. Brønnen vil deretter bli permanent plugget og forlatt.

Partnere i PL 373 S er BG Norge (operatør – 45 prosent andel), Idemitsu (25 prosent), Wintershall (20 prosent) og RWE Dea (10 prosent).

Om Knarr:

Knarr ligger rett vest av Sogn og Fjordane, nord i Nordsjøen. Feltet skal bygges ut med en FPSO knyttet til to brønnrammer. Feltet inneholder 70 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter. Investeringene er i utgangspunktet beregnet til 6,3 milliarder kroner ekskludert leie av FPSO, men blir det utbygging av Knarr West også, blir det trolig investeringer på over 11 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger