Jakter mer olje i Luno II

Publisert 9. oktober 2013

Lundin håper å utvide reservebasen når de starter boringen av andre brønn i Luno II -funnet i midten av november.,I april i år kunne Lundin opplyse at de hadde gjort et ”betydelig oljefunn” med sin letebrønn 16/4-6S i PL 359 i Luno II South- prospektet vest for Utsirahøyden. Da testresultatene ble klare i mai, ble volumene anslått til mellom 75 og 130 millioner fat olje, med en oppside på opp mot 160 millioner fat. Brønnen ble boret i nordenden av det langstrakte prospektet, og i november skal Lundin bore en avgrensningsbrønn, 16/5-5 , i den sørlige enden, helt nede i PL 410 .

Operatøren skal bruke semien ”Bredford Dolphin” til jobben, så snart denne er ferdig på 16/3-7 avgrensningsbrønnen i det nærliggende Johan Sverdrup -feltet. Etter først å ha boret et pilothull til 662 meter for å sjekke for grunn gass, skal riggen under et 47 dagers program bore en vertikal brønn for å sjekke tilstedeværelsen av reservoarsand av god kvalitet i Trias og Jura; sjekke olje-/vann kontakten på rundt 1950 meters dyp som i Luno II –funnbrønnen, og forhåpentligvis bekrefte letemodellen. Total dybde er satt til 2.400 meter.

Avhengig av resultatet, er det også lagt til rette for et sidesteg under et 28 dagers program, og en 15-dagers brønntest.

Luno II består også av et annet prospekt, Luno II North i PL 359 . Dette henger ikke fysisk sammen med Luno II South, men forventes å være samme type geologi som i South. Lisenspartner i PL 359 Premier presenterte i juni tall for investorer, hvor ressursestimatene for North-prospektet ble anslått til mellom 10 og 40 millioner fat olje. Så langt er det ikke offentliggjort noen planer for når prospektet skal bores.

Lundin er operatør i PL 410 med en eierandel på 70 prosent, og Statoil som eneste partner.

Lundin er også operatør i PL 359 med 40 prosent andel, og med Premier og Statoil som partnere, med 30 prosent hver.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger