Publisert 4. februar 2000

Marathon Petroleum skal snart i gang med videre undersøkelser av Marihøne-funnet i håp om å finne tilleggsressurser. Selskapet planlegger å levere PUD i juni 2012.

I oktober i fjor meldte Marathon om oljefunn på Marihøne-prospektet i PL 340 . Alle tre brønnbanene som ble boret påtraff oljekolonner, og funnet på størrelsen ble estimert til mellom tre og 4,5 millioner Sm3 olje. Det er tilsvarende mellom 19 og 28 millioner fat olje.

Den opprinnelige planen var å levere Beslutning om videreføring (BOV) i juni 2010 og Plan for utbygging og drift (PUD) i juni 2011.

Nå melder selskapet til Olje- og energidepartementet (OED) at de ønsker å forlenge fristen for PUD og BOV med ett år. Dermed blir det PUD for Marihøne i juni 2012.

ALVHEIM:Dersom Marathon bygger ut Marihøne-funnet
vil det sannsynligvis bli en satellitt til Alvheim. (Illustr.:
MARATHON)

Grunnen til utsettelsen skyldes at de påviste volumene i prospektet ikke nødvendigvis er økonomisk drivbare alene. Derfor skal Marathon og lisenspartnerne bore en ny brønn i 2010, som skal påvise tilleggsvolumer som vil øke sannsynligheten for en positiv BOV- beslutning, skriver Marathon i et brev til OED.

Bores i fjerde kvartal
Den nye brønnen vil bli boret på Caterpillar- eller Marihøne B-prospektet. Selskapet sier de vil ta beslutning om hvilket prospekt som skal bores i april i år.

– Det er ikke bestemt enda om vi skal bore på Caterpillar- eller Marihøne B-prospektet. Det diskuteres med våre lisenspartnere. Tidspunk for boringen er ikke endelig fastlagt, men forventes å skje i 2010, sier pressetalskvinne Ingveig Tveranger i Marathon Petroleum til Oilinfo.

Hun legger til at de fortsatt vurderer størrelsen på de ulike prospektene.

Marathon tror at en ny brønn i området vil gi mer informasjon om Marihøne A, som kan være relevant for utbyggingsløsningen. Brønnen skal bores med den halvt nedsenkbare riggen «Songa Dee» i fjerde kvartal i år.

Alvheim-satellitt
Marathon planlegger å bygge ut Marihøne som en subsea tie-back til Alvheim, men selskapet vurderer også andre fasiliteter i området som har kapasitet.

– Initiell fokus er å dokumentere muligheten for multifase transport over lang avstand. Alt arbeid vil ta hensyn til at mulig funn av tilleggsressurser i Marihøne B/Caterpillar vil bli koblet til Marihøne A subsea installasjoner, og at reservoaregenskaper og volum vil være kompatibelt med Marihøne A-utbyggingen, skriver Marathon.

Fra før har Marathon boret letebrønn 24/9-9 S og avgrensingsbrønnene 24/9-9 A og 24/9-9 B. den første brønnbanen ble spuddet 12. september i fjor, og vanndybden på borestedet er rundt 120 meter.

Marihøne ligger omtrent 25 kilometer sør for Alvheim, og Marathon Petroleum har 65 prosent andel i lisensen. Lisenspartnere er ConocoPhillips med 20 prosent og Lundin med 15 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger