Jakter ny oljeprovins øst i Barentshavet

Publisert 17. september 2014

Lundin jakter mer enn 300 millioner fat olje med tidenes nest østligste letebrønnen på norsk sokkel.,Partnerne i Lundin-opererte PL 708 har besluttet å bore en letebrønn i det såkalte Ørnen -prospektet neste år. Lisensen ligger nord for Nordkyn-halvøya i Finnmark, og dekker arealer i blokkene 7130/4 og 7130/7 . Kun Statoils Guovca -brønn, som semien ”Eirik Raude” boret tørt på i 2005, er boret lengre øst på sokkelen.

Lisenspartner North Energy sier den første brønnen i 708-lisensen skal bores i første kvartal 2015, men den ligger så langt ikke inne i den boreplanen Lundin har offentliggjort. Det er likevel bekreftet at partnerskapet har besluttet boring i 2015.

Lundin sier i en kort kommentar til Petro Media News at de ikke ønsker å gå ut med detaljer om verken valg av rigg eller boretidspunkt ennå.

– Men vi har en plan, sier Johan Bysveen, boresjef i Lundin.

Stort potensial
Når riggen setter boret i bakken på Ørnen, jakter man på 316 millioner fat olje i Seiland Øst P1/Ørnen Nord. Den antatte reservoaret ligger på rundt 1600 meters dyp, i øvre perm, fanget under nedre Havert.

Sannsynligheten for å treffe på hydrokarboner er oppgitt å være 46 prosent. Skulle forventningene innfris, vil det åpne en ny oljeprovins øst i norsk sektor i Barentshavet, og være startskuddet for basevirksomhet og annen aktivitet i Øst-Finnmark.

Det faktum at Lukoil eier en femtedel av lisensen, åpner også for interessante perspektiver for samarbeid videre østover.

PL 708 ble tildelt i 22. runde, og lisenspartnerne er Lundin (operatør – 40 prosent eierandel), Lukoil (20 prosent), Edison (20 prosent), North Energy (10 prosent) og Lime (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger