Publisert 19. juni 2008

Gazprom vurderer å lage en shortlist med utenlandske selskaper som er aktuelle til å få være med på å utvikle et LNG-anlegg på Jamal-halvøya helt nord i Russland. Det sier toppsjefen i selskapet, Alexey Miller.,Petro.no

Miller sier ifølge nyhetskanalen RBC.ru at det kan være aktuelt å lage en shortlist med de mest aktuelle utenlandske selskapene, og at et av selskapene på den listen i så fall vil være Royal Dutch Shell. Avgjørelsen om det skal lages en slik liste eller ei skal fattes i nær framtid, legger han til, ifølge Barentsobserver.com.

Dette bekreftes av Aleksandr Medvedev, som ifølge RIA Novosti også indikerer at gassen på Jamal-halvøya skal utvikles med hjelp av utenlandske aktører.

– LNG-prosjektet på Jamal kan komme til å bli utviklet på samme måte som Sjtokman-prosjektet, sier han, og legger til at gassen på denne måten vil forbli Gazprom sin eiendom, mens de utenlandske selskapene inviteres med i et utviklingsselskap.

Direktøren i Gazflots Murmansk-avdeling, Boris A. Palsjikov, har tidligere sagt til Petro.no at forekomsten av gass på Jamal-halvøya er ti ganger større enn Sjtokman-funnet . Beregninger viser at det fins reserver på minst ti billioner kubikkmeter gass i regionen, men noen mener det reelle tallet er ti ganger høyere.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger