Johan Castberg pre-FEED til Kongsberg

Publisert 13. august 2014

Kongsberg Oil & Gas Technologies AS er tildelt kontrakt for levering av tjenester til konseptstudier og pre-FEED (Front End Engineering Design) til Statoils Johan Castberg prosjekt i Barentshavet.

Johan Castberg-prosjektet, som ble utsatt for andre gang i juni da lisensen ville vurdere konseptet på ny i lys av kostnadsøkning og skuffende letekampanje, omfatter utbygging av oljefeltene Skrugard, Havis og Drivis i produksjonslisens 532, omlag 230 km Nordvest for Nordkapp. Vanndypet på feltene varierer mellom 360 – 405 meter.

I dag melder Kongsberg at kontrakten er en fortsettelse av konseptarbeidet som ble fullført i juni 2014. Den omfatter integrerte tjenester for utforming av konsept og pre-FEED design av rørledninger og stigerør på feltene, og arbeidet skal ferdigstilles innen juni 2015.

Videre inkluderer kontrakten ulike opsjoner for arbeid i konseptfasen, samt opsjoner for FEED-studie og verifikasjonsarbeider i detaljfasen av prosjektet. I tillegg vil Kongsberg ha ansvaret for å koordinere grensesnittarbeidet mellom ulike aktører i prosjektet, og i den forlengede konseptfasen utføre designoptimalisering og kostnadsreduksjoner på alternative tekniske løsninger og modne konseptet videre frem til godkjennelse.

– Vi er svært fornøyd med at arbeidet i konseptfasen av prosjektet har blitt fullført til Statoils tilfredshet, sier Pål Helsing, Direktør for Kongsberg Oil & Gas Technologies.

– Å levere integrerte ingeniørtjenester i pre-FEED fasen for rørledninger og stigerør til et større utbyggingsprosjekt er et viktig gjennombrudd for Kongsberg. I tillegg til vår spesialkompetanse på rørledninger og stigerør har nå Kongsbergs kompetanse og kapasitet som uavhengig leverandør av integrerte ingeniørtjenester i alle faser av et utbyggingsprosjekt, sier Helsing.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger