Johan Castberg skaper arbeidsplasser

Johans Castberg gir store positive ringvirkninger. Prosjektdirektør Erik Strand Tellefsen fra Statoil ASA og Prosjektdirektør Nina K. Jonassen fra Petro Artic.
Publisert 13. september 2016

Til Petro.no sier Prosjektdirektør Nina K.Jonassen i Petro Artic at de totale ringvirkningene i prosjektfasen for medlemmene i Petro Artic i nord er beregnet til 1,7 mrd – dette er et betydelig beløp som vil skape mange arbeidsplasser, gi god inntjening og tilføre ny kompetanse til leverandørindustrien i nord.

De største ringvirkningene skapes derimot gjennom den lange driftsperioden på 30 år. Rapporten viser at driften av Johan Castberg kan generere så mange som 300 nordnorske arbeidsplasser i året, dette er særdeles viktige kompetansearbeidsplasser for landsdelen. Denne rapporten viser i likhet med målingene av ringvirkningen fra Goliat at også en offshoreløsning gir store lokale og regionale ringvirkninger i tillegg til de nasjonale.

Johan Castberg viktig for den videre utvikling av norsk sokkel.

– Johan Castberg-prosjektet kan bli et viktig prosjekt for videreutviklingen av norsk sokkel og nordområdene. Feltet vil bidra til betydelige skatteinntekter. I tillegg vil utviklingen og driften av feltet gi nye muligheter for både norsk og nordnorsk industri, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet

arne-sigve-nylund
Konserndirektør Arne Sigve Nylund i Statoil ASA. Foto: Nina K. Jonassen.

En ringvirkningsrapport fra Agenda Kaupang viser at Johan Castberg-prosjektet som har et investeringsanslag på mellom 50-60 mrd NOK, kommer til å utgjøre en betydelig del av investeringsnivået for norsk sokkel i perioden 2018-2022.

– Johan Castberg-feltet kommer til å produsere i over 30 år, og det er i den lange produksjonsfasen de største ringvirkningene fra prosjektet skapes. Castberg vil skape betydelige aktiviteter for norsk leverandørselskaper og gi ringvirkninger i Nord-Norge, både i utbyggings- og i driftsfasen. I et normalt driftsår vil Johan Castberg-feltet generere 1200 årsverk i Norge. 300 av årsverkene er forventet å være i Nord-Norge, sier Nylund.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger