Johan Sverdrup-FEED før jul

Publisert 25. november 2013

Holder på timeplanen, og tar konseptvalg og utdeling av FEED (Front End Engineering and Design)-kontrakten før årskiftet.

Ifølge oljeavisen Upstream, gikk anbudene for FEED inn 8. november, og tildeling er ventet før jul. Dette inkluderer, som Petro.no tidligere har skrevet , at partnerne tar konseptvalg og går gjennom den såkalte DG2 (Decision Gate 2).

Videre melder avisen at tre selskaper er på Statoils shortlist for jobben; Aker Solutions, Halliburton-eide KBR (tidl. Kellogg Brown & Root) og Aibel. Videre forventer avisen at Aibel har britiske Amec med i planene, i tillegg til at Aasta Hansteen-kontraktør CBI (Chicago Bridge and Iron) og Rosenberg Verft-eier WorleyParsons vil være med i en eller annen form.

Samtidig som lisenspartnerne skal velge FEED-kontraktør, melder Bloomberg at produksjonstart kan bli forskjøvet til begynnelsen av 2019, med henvisning til Lundin. Men; Lundin sier til Petro.no at de er feilsitert og at det er operatørens oppgave å informere om prosjektet.

Videre skal man, som Petro.no meldte i fjor høst, gjennom en lang, hard og vanskelig unitiseringsprosess før man kommer til DG3, som er endelig utbyggingsbeslutning.

Johan Sverdrup er på grunt vann og utbyggingen blir hovedsaklig basert på konvensjonell teknologi. Det blir sannsynligvis en faset utbygging, men at antall år mellom hver fase ikke er bestemt ennå.

Statoil sa i vår at det er ”besluttet stålunderstell, feltsenter med to eller flere prosessplattformer broforbundet med hverandre, full prosessering til havs, oljeeksport i eget rør, enten til Sture eller til Mongstad, og flere brønnhodeplattformer og havbunnsinstallasjoner spredt rundt for å sikre effektiv drenering; og ikke minst: Kraft fra land.”

Les her hva Petro Media skrev om utbyggingsløsninger i oktober 2011.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger