Publisert 4. februar 2000

John Bernander i NHO mener man er nødt til å få gassrør fra Barentshavet til kontinentet. Bellonas Frederic Hauge er skeptisk.

John Bernander, NHO, under årets EnergiRike-
konferanse. (Foto: Lars Taraldsen)

– Vi trenger rør til Europa, også fra det høye nord, sa NHO-direktør John Bernander under EnergiRike-konferansen i Haugesund tidligere i dag.

– Men dette krever politikk. Hvis ikke vi gjør dette, hvis vi velger inn norsk gass, så lar vi en generasjons muligheter gå fra oss. Det må vi for all del ikke gjøre, sa han videre i innlegget sitt.

Under hans innlegg pekte han også på at det er et stort behov for energi over verden, og at Norge som energinasjon er i posisjon til å levere både fossilt og fornybart, samtidig ga han også et spark til miljøbevegelsen og Bellonas Frederic Hauge som var tilstede under konferansen.

– Som sørlending på vestlandet er det ikke langt unna at man predikerer den snarlige undergangen. Og det er ikke så langt unna hva miljøbevegelsen gjør i blant, sier han.

Til Petro Media News sier Bellonas Frederic Hauge at han reagerer på Bernanders utspill om Barents-rør.

– Det som faktisk må til, er at det lages konsekvensanalyser. Både for en rørløsning, en LNG-løsning, og hvorvidt man kanskje kan være best tjent med å la all gassen liggen. Det jeg ser akkurat nå, er at sol begynner å bli konkurransedyktig, og, med tanke på gassprisene i USA, så er det ikke så sikkert at gass er så interessant fremover. Det må uansett noen sette seg ned for å analysere, sier han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger