John Dale kjøper BRI Cleanup – fokuserer på det norske markedet

Publisert 17. februar 2023

John Dale har i dag kjøpt BRI Cleanup AS av Bjørn Rygg og BR Industrier AS. Nå skal Dale blåse nytt liv i satsingen på å fjerne sand og debris fra olje- og gassproduksjonen.

BRI Cleanup AS har et produkt som tar ut sand og debris fra olje- og gassproduksjon. Det kan også brukes i forbindelse med å rense ut prosesstanker for å unngå nedstenging av produksjon når det bygges opp for mye sand og debris i tankene.

Dette gjør at man kan øke olje- og gassproduksjon ved å akseptere mer sandproduksjon. Når du øker olje- og gassproduksjon er en av konsekvensene at det kommer mer sand og debris i produksjonsstrømmen og inn i prosessanlegget.

I tillegg kan bruk av denne teknologien øke produksjonen ved oppstart av brønner, da man igjen kan separere sand og debris fra brønnstrømmen, og en vil kunne optimalisere olje- og gassproduksjonen for å oppnå den høyeste produksjonseffektiviteten. Denne type teknologi vil også kunne brukes i forbindelse med coil tubing (kveilerør)-operasjoner ved oppstart av brønner, og ved gjenoppliving av brønner som er midlertidig stengt.

Etter mange år med prøving for å få selskapet til å gå økonomisk, har Bjørn Rygg erkjent at dette produktet ikke vil kunne bli en suksess ut i markedet uten ferske øyne og riktig kompetanse. Han ønsker å fokusere mer på det som er på kjerneaktiviteten i sitt konsern. Dette er årsaken til at han nå ønsker å selge BRI Cleanup AS til John Dale, som har mange års erfaring med å re-etablere selskaper, samt utvikle ny teknologi.

Som et viktig ledd for å få teknologien ut i markedet, skal alt utstyret re-sertifiseres av et 3. parts kvalifiseringssselskap (for eksempel DNV) for å kunne brukes i forbindelse med offshore- og onshore-aktiviteter. Dette arbeidet vil allerede starte i nær fremtid. Når re-sertifisering er utført, vil arbeidet med å leie ut produktene starte. For å kunne lykkes i dette markedet, så må sertifisering og godkjenning være på plass.

-Denne type utstyr kan brukes over hele verden, men i første omgang vil vi fokusere på det norske markedet, da utstyret allerede er produsert og bygget for den høye standarden vi har i Norge, forteller Dale.

John Dale var i midten av 2000-tallet involvert i oppkjøpet av Cleanup AS som var eid av Prosafe Drilling. De, i tillegg til gründerne bak teknologien, ble kjøpt opp av AGR AS.

I februar 2013 var han igjen involvert i oppkjøpet av AGR Cleanup AS, samt AGR Well Services AS som i dag er en del av BRI AS-konsernet.

Dale viderefører satsingen som BRI Cleanup har gjort, gjennom sitt nyopprettete selskap – Sand & Debri Cleanup AS.

-De neste årene vil det være svært viktig å være nær brønnstrømmen, da det vil være fokus på høy produksjon og effektivitet, sier Dale.

Siste fra forsiden

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

+

Fant opptil 90 millioner fat i fjor – skal bore pilotbrønn for mulig utbygging

+

Har spuddet Brokk

Hanz er satt i produksjon

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger