Publisert 10. mai 2006

Norges rikeste mann er ikke lenger norsk. Skipsreder og investor John Fredriksen har levert inn sitt norske pass og blir kypriotisk statsborger.

NTB

Fredriksen har lenge drevet forretningsvirksomhet ut fra Kypros for å slippe unna norske skatteregler. Selv er han bosatt i London. Årsaken til at han nå har skiftet statsborgerskap, er de nye skattereglene som ble strammet inn for en tid tilbake, skriver Aftenposten.

Tidligere kunne nordmenn bosatt i utlandet oppholde seg i Norge i opptil et halvt år uten å måtte skatte til hjemlandet. Nå er regelen skjerpet, og grensen er satt til 90 dager.

Ifølge avisen skal Fredriksen ha kommet til at han ikke klarer å drive sine forretninger ut fra Norge tilfredsstillende ved bare å kunne være hjemme i tre av årets måneder.
Verken Fredriksens nære medarbeider Tor Olav Trøim eller investorens advokat Ole Lund vil kommentere det nye statsborgerskapet overfor Aftenposten.

John Fredriksen (61) er skipsreder og investor og Norges rikeste med en formue på rundt 40 milliarder kroner. Ifølge en oversikt i avisen Sunday Times er han på 10. plass på listen over Storbritannias og Irlands mest velstående mennesker.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger