Publisert 4. februar 2000

Jørgen Bratting i Kunnskapsparken Nord mener Vardø og Kirkenes gjør seg i stand til å bli som Hammerfest når Barentshavet Sørøst åpnes.

– Kjernen i petroleumsklyngen i Nord-Norge kommer til å ligge på Helgeland, i Harstad og i Hammerfest, sier prosjektleder i Kunnskapsparken Nord, Jørgen Bratting.

Som vi tidligere har skrevet om, er hele det nordnorske petroleumsmiljøet i ferd med å vokse, der Harstad i større grad etablerer seg som oljehovedstaden. For øyeblikket er både Statoil, Det norske, Total og Lundin bekreftet i byen. Statoil har flere hundre mann, og flere på vei.

LES OGSå:

– Et dristig letemiljø i Harstad

– Det norske ligger på rundt 12-13, Lundin starter med 3, og Total har over lenger tid hatt en mann på plass, forteller Bratting til Petro Media News.

– Dessuten har OD, som også blir i samme miljø, 12-13 personer, sier han videre.

Dessuten er det hele veien oppover i Nord-Norge et økende leverandørmiljø og generelt mange olje- og gassrelaterte bedrifter.

– Aker Solutions etablerer seg i Tromsø, i Lofoten og Vesterålen er det oljevern-miljø, på Salten er det leverandører, og i Narvik har man både Natech og X3m invent som nylig er kjøpt opp av Aker Solutions. Alta har North Energy og Hammerfest er sitt eget industrieventyr. Og når Aibel i Harstad klarer å få 100 mann på plass, så skal man ikke kimse av det, sier Bratting.

Han mener at det fremover også kommer til å bli større aktivitet i øst-Finnmark, når Barentshavet sørøst åpnes.

– Akkurat når dette blir, er jeg ikke helt sikker på. Men det kommer så snart konsekvensutredingene for Barentshavet sørøst er klare. Vardø og Kirkenes er i ferd med å posisjonere seg for å bli Hammerfest for dette området, sier Bratting.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger