Publisert 4. februar 2000

Olje- og energiministeren går inn for en snarlig gjenåpning av allerede utredede arealer i Nordland VI, det mest prospektive området i Norskehavet nordøst.

Områdene som er aktuelle for gjenåpning, er de hvor det er størst sannsynlighet for å finne olje. Ifølge Oljedirektoratet (OD) forventer man å finne 1,3 milliarder fat oljeekvivalenter i Nordland VI og VII og Troms II,

– Dette vil sikre kontinuitet for våre medlemsbedrifter og er et viktig skritt for å ta hele landsdelen i bruk sier Kjell Giæver i Petro Arctic.

– I dag gir petroleumsnæringen store ringvirkninger nord og sør for Lofoten og Vesterålen. Ny aktivitet i Nordland 6 vil kunne bidra til at også denne regionen vil få sin del av ringvirkningene fortsetter han.

– I dag la også OD fram sine anslag for ressursene i nordøstlige del av Norskehavet, og disse stemmer godt med analysen som petroleumsindustrien i nord viste til i sin analyse tidligere i høst. Området er prospektivt og det vil skape positiv interesse blant oljeselskapene når nye leteblokker etter hvert skal utlyses i Nordland VI.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger