Publisert 3. mai 2006

Den amerikanske oljegiganten Kerr-McGee (KMG) trekker seg ut av Vest-Sahara etter langvarig press der norske aksjonister har ledet an.

NTB:

Den amerikanske oljegiganten Kerr-McGee (KMG) trekker seg ut av Vest-Sahara etter langvarig press der norske aksjonister har ledet an.
Støttekomiteen for Vest-Sahara har ledet den internasjonale kampanjen for å tvinge Kerr-McGee og andre oljeselskap ut av det okkuperte området.

– Dette er historisk, sier lederen for Støttekomiteen for Vest-Sahara, Ronny Hansen til NTB. Støttekomiteen har ved flere anledninger sendt delegasjoner til USA, og har drevet aktivt lobbyarbeid rettet mot oljegiganten som har hovedkontor i Oklahoma City.

Det er også lagt press på KMGs aksjonærer, blant dem det norske Oljefondet som valgte å selge seg ut av selskapet i 2005. Oljefondet slo den gang fast at KMGs aktiviteter i Vest-Sahara var et «svært alvorlig brudd på grunnleggende etiske normer» som bidro til å «undergrave FNs fredsprosess».

– Nå har vi rammet okkupanten der det svir mest. Tyveriet av Vest-Saharas naturressurser er ett av hovedmotivene bak okkupasjonen, sier Hansen.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger