Publisert 4. februar 2000

Eni tar sikte på borestart i Salina-prospektet i Barentshavet Vest i juni, et prospekt man tror inneholder en halv milliard fat oljeekvivalenter.

Salina ligger under 341 meter med vann i produksjonslisens PL 533 vest i Barentshavet, nærmere bestemt i blokk 7220/10 . Letebrønnen, 7220/10-1 , blir den første som bores i lisensen, og målet er å undersøke mulige forekomster av hydrokarboner, gass og/eller olje i strukturen, samt å tilegne kunnskap om reservoarpotensialet. Ifølge lisenspartner Lundin kan prospektet inneholde mer enn 500 millioner fat oljeekvivalenter (mboe). Lisensen PL 533 inneholder prospektene Pulk (Salina) i sør og Rauto i nord. Estimater for Rauto er ikke offentligjort, men Pulk alene anslås å inneholde reserver på 500 mboe fordelt på flere target-zones, viser tall Lundin presenterte på Norsk Petroleumsforenings Industripolitisk Seminar i Sandefjord i vinter.

Uansett, når semien «Scarabeo 8» setter boret i bakken, er det sandsteinslagene i Cretaceous Knurr og øvre Jurassic Hekkingen -formasjonene det siktes på. Sekundærmål er sandsteinslagene i lavere Jurassic, de såkalte Stø-formasjonene. Brønnen er planlagt boret vertikalt til 2.216 meter dyp, men først vil det bores et pilothull for å sjekke for grunn gass/vann. Pilothullet bores ca 50 meter fra brønnlokasjon. Når TD (total dybde) er nådd, vil brønnen bli plugget og forlatt. Operasjonene er forventet å ta 54 dager.

Partnere i lisensen er Eni Norge AS (operatør – 40 prosent eierandel), Lundin Norway AS (20 prosent), RWE Dea Norge AS (20 prosent) og Det norske oljeselskap ASA (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger