Altus Intervention signerer rammeavtale med Statoil 

(Illustrasjonsfoto: Harald Pettersen/Equinor)
Publisert 16. februar 2017

Altus Intervention har signert rammeavtale med Statoil innen Downhole Mechanical Isolation (DMI) services.

Rammeavtalen har en potensiell kontraktsperiode på inntil 10 år og er «et gjennombrudd» for pluggteknologien utviklet av selskapet, ifølge en pressemelding.

Kontrakten har en fast periode på 2 år pluss fire to-års opsjoner, og en potensiell kontraktsperiode på 10 år. Rammeavtalen gir Statoil tilgang på ALTUS Intervention sin pluggteknologi innen permanent og midlertidig nedstenging av brønner. Teknologien bak PrimePlug er utviklet og produsert av Altus Intervention og leveres både i Nordsjøen og globalt. Rammeavtalen har oppstart 1. februar 2017.

Pluggen kan opereres med både wireline, traktor eller Coil Tubing.

Med rammeavtalen innen DMI har nå Statoil tildelt kontraktene Power Mechanical Service (PMS) og Mekanisk Wireline Service (MWS) til ALTUS Intervention de siste 7 månedene.

Kontrakten PMS gjelder for feltene Heidrun, Statfjord, Snorre, Sleipner og Statoils satellitt felter. Avtalen strekker seg over to år. MWS kontrakten gjelder 16 faste NCS installasjoner med en fast kontraktsperiode på 4 år pluss tre to-års opsjoner, og en potensiell kontraktsperiode på 10 år.

– Pluggkontrakten er en viktig milepæl for Altus og bidrar til å styrke bredden i vår totalleveranse. Når kunder som Statoil nå tildeler kontrakter som dekker flere tjenesteområder innenfor brønnsegmentet til Altus, får de tilgang til hele bredden av ekspertisen innen avansert brønnintervensjon. Resultatet er en sømløs operasjonsledelse med effektiv bruk av personell offshore på tvers av disipliner, innomhus ekspertise, en bred tilgang Nordsjøens største og mest avanserte utstyrspark, sier Åge Landro, konsernsjef i Qinterra Group.

Siste fra forsiden

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger