Publisert 11. mars 2015
Olje- og energidepartementet (OED) har, i forbindelse med sitt arbeid med å foreta en skjønnsmessig fordeling av forekomsten som utgjør Johan Sverdrup-feltet, bedt OD om en gjennomgang på volumer og utvinningsgrad. Arbeidet skal være sluttført 9. juni i år.

 Dette melder OED i dag.

Departementet sier i meldingen at ”til grunn for dette skjønnet vil ligge tilstedeværende volum i de underliggende utvinningstillatelsene, utvinningsgrad samt øvrige relevante elementer. I sin vurdering av øvrige relevante elementer vil departementet særlig se hen til elementer som underbygger de overordnede hensyn til god ressursforvaltning som er nedfelt i petroleumsloven, så som høyest mulig samlet verdiskaping,” sier OED, og konkluderer:

”Som del av departementets arbeid er Oljedirektoratet i dag bedt om å bistå departementet.”

 

Her er brevet:

Johan Sverdrup – fordeling av forekomsten

Olje- og energidepartementet skal i medhold av Lov 29. november 1996 om petroleumsvirksomhet § 4-7 annet ledd fordele petroleumsforekomsten som utgjør Johan Sverdrup-feltet.

Etter petroleumsloven § 4-7 skal departementet foreta en skjønnsmessig fordeling av forekomsten. Til grunn for dette skjønnet vil ligge tilstedeværende volum i de underliggende utvinningstillatelsene, utvinningsgrad samt øvrige relevante elementer. I sin vurdering av øvrige relevante elementer vil departementet særlig se hen til elementer som underbygger de overordnede hensyn til god ressursforvaltning som er nedfelt i petroleumsloven, så som høyest mulig samlet verdiskaping.

Som del av departementets arbeid med å fordele petroleumsforekomsten bes Oljedirektoratet (OD):

 

  1. Tilstedeværende volum.

Gjennomgå det geofaglige grunnlagsarbeidet som er gjort av operatør/tilrettelegger for å anslå tilstedeværende ressurser i de berørte tillatelsene. OD skal også hente inn innspill fra de øvrige rettighetshaverne og vurdere relevant arbeid disse har gjort.

 

  1. Utvinningsgrad.

Vurdere eventuelle geologiske forhold mellom tillatelsene som kan gi forskjeller i utvinningsgrad basert på operatør/tilretteleggers arbeid, og relevant informasjon hentet inn fra de øvrige rettighetshaverne.

 

  1. Øvrige elementer.

I lys av de overordnede hensyn departementet har angitt innledningsvis, bes OD kommentere på øvrige elementer som partene spiller inn.

OD skal vurdere om det anses nødvendig å trekke på eksterne ressurser i arbeidet.

 

 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger