Honeywell Process Solutions med Lundin kontrakt

(Illustrasjon: Lundin/Øyvind Sætre)
Publisert 8. september 2015

Honeywell Process Solutions (HPS) kunngjorde i dag en flerårig avtale om å levere omfattende service og support til Lundin Norway, det raskest voksende utforskings- og utvinningsselskapet i Norge. Honeywells nye Assurance 360-program vil gjøre Lundin i stand til å oppnå kontinuerlig og optimal drift av automatiseringssystemene på Edvard Grieg-feltet i Utsirahøyden i den midtre delen av Nordsjøen.

4 årig avtale
I denne avtalen skal HPS levere alt som er nødvendig av teknologi, prosesser og support til Lundin i løpet av de neste fire årene, inkludert fornyelse av maskinvare, oppdatering og oppgradering av programvare og fjernsupport. Nøkkelindikatorer i kontrakten lar ledelsen i Lundin overvåke serviceleveransene, mens dedikert programstyring sikrer ett kontaktpunkt med ansvar for oppfylling av kontrakten.

«Et selskap som Lundin vil virkelig dra nytte av vårt Assurance 360-program,» sier John Rudolph, visepresident og daglig leder av HPS avdeling Lifecycle Solutions and Services. «Det flytter ansvaret for løpende service, vedlikehold og oppgradering bort fra selskapet, slik at de kan fokusere på sin kjernevirksomhet, mens Honeywell fokuserer på de områdene der vi er eksperter, slik som kontroll- og sikkerhetssystemer og operatøropplæring.»
Lundin Norway fokuserer på utforsking, utvikling og produksjon av olje og gass i Europas nest største oljeproduserende land.

Artikkelen fortsetter under bildet

Honeywell Field Services
Honeywell Field Services

«Denne kontrakten sementerer et tett partnerskap med Honeywell, som gir oss sikkerhet når det gjelder både kostnader og ytelsen til automatiseringssystemet på Edvard Grieg-feltet,» sier Kari Nilsen, driftssjef hos Lundin Norway. «Siden Honeywell leverer all teknologi og alle de medarbeiderne som trengs, kan Lundin holde fast på sin slanke driftsstruktur, selv mens vi vokser og søker å utvikle eksisterende og nye muligheter videre.»

Edvard Grieg-plattformen står på sjøbunnen i Nordsjøen og har et komplett prosesseringsanlegg. Honeywells teknologi på plattformen omfatter sikkerhets- og automatiseringssystemene, en simulator for operatøropplæring, en simulator for ingeniørarbeid, og kontrollsenter for produksjon.
Det forventes at produksjon fra plattformen skal starte i fjerde kvartal av 2015, og feltet er anslått til å inneholde 186 millioner oljefatekvivalenter. Brutto nivåproduksjon forventes å være 100,000 oljefatekvivalenter per dag.

Honeywells Assurance 360-program, et flerårig fleksibelt serviceprogram, sikrer resultatfokuserte løsninger og dermed mer lønnsom forretningsdrift. Under Assurance 360 Optima-kontrakten vil Honeywell være en tilstedeværende partner som tar fullt ansvar for å sikre at kontrollsystemet for prosessene leverer optimalt. Dette omfatter alt vedlikehold og alle oppgraderinger til den nyeste teknologien, og aktiv styring av systemet. Honeywells løsning gir kundene maksimalt utbytte på sine investeringer i automatisering og gir en mer lønnsom drift.

Siste fra forsiden

Har satt Hanz i produksjon

+

Rusten BOP sendt til land for overhaling

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger