Liv Monica Stubholt til Advokatfirmaet Selmer

Foto: Advokatfirmaet Selmer DA
Publisert 1. september 2015

Selmers olje, gass og offshorepraksis opplever betydelig vekst og får nå med en ny viktig ressurs og bidragsyter på veien videre. Stubholt skal ha et særlig fokus på olje, gass og offshorefeltet, og bidra til ytterligere vekst og anseelse for dette satsningsområdet.

Selmers olje, gass og offshorepraksis har i den senere tid hatt en årlig vekst på om lag 20 prosent. Firmaet har blant annet bistått Lundin Norway AS i unitiseringen av Johan Sverdrup-feltet. Selmer representerer også Njord Gas infrastructure AS i Gassled-saken som føres mot staten ved Olje- og energidepartmentet. Olje, gass og offshoreteamet består for øvrig av flere profilerte advokater som Thomas Michelet, Nils Bugge, Sverre Tysland og Øyvind Olimstad.

Potensialet for ytterligere vekst innenfor dette området er betydelig. Utfordringene i bransjen gir også nye muligheter. Liv Monica vil være en viktig bidragsyter i vår videre satsning, sier Thomas Michelet, Selmer-partner innen olje, gass og offshore.

Tidligere Aker Direktør og statssekretær

Liv Monica har lang erfaring som advokat og fra ledende stillinger i industri og politikk, og har opparbeidet seg et betydelig nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Liv Monica er cand.jur. fra Universitet i Oslo.

Hennes arbeidserfaring omfatter blant annet flere direktørstillinger i Aker-sfæren (2009-2013), statssekretær i henholdsvis Olje- og energidepartementet (2007-2009) og Utenriksdepartementet (2005-2007) og partner i advokatfirmaet BA-HR (2000-2005) og advokatfirmaet Hjort (2013-2015).

Styregrossist

Liv Monica har en rekke styreverv, blant annet i Norsk Hydro ASA og Solveig Gas Norway AS. I tillegg har hun en rekke andre verv, herunder rådsmedlem i Avdeling for petroleums- og energirett ved Det juridiske fakultetet i Oslo og ved Fridtjof Nansens Institutt. Hun har også vært leder av KonKrafts arbeidsgruppe for offshoreverftenes konkuranseevne og nestleder for Europautredningen (NOU – 2012:2). Liv Monicas industriengasjement understrekes også gjennom verv i ONS 2016 (Offshore Northern Seas).

Med sin brede erfaring fra advokat- og oljebransjen samt hennes politiske bakgrunn er vi stolte over at Liv Monica har valgt oss og har stor tro på hennes bidrag i vår videre vekst, sier Steinar ter Jung, administrerende direktør i Selmer.

Utover sitt engasjement innenfor petroleumsindustrien, har Liv Monica også betydelig kompetanse og erfaring fra fiskeri, havbruk, offentlig sektor og EØS/EU-rett.

Selmer bistår en rekke olje, gass og offshoreselskaper, leverandører og finansielle aktører innen regulatoriske spørsmål, leverandøravtaler, operasjonelle avtaler og transaksjoner.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger