Prøver å redde Dea -oppkjøpet

Britiske myndigheter har satt foten ned for salg av Deas britiske andeler til russiske LetterOne. Nå prøver sistnevnte å redde avtalen. (Illustrasjon: Shutterstock)
Publisert 12. mars 2015

De russiske milliardæren Mikhail Fridman, styreleder i LetterOne -fondet, sier fondet  har sendt detaljert informasjon til den britiske regjeringen i et forsøk på å berge avtalen om fondets oppkjøp av Nordsjø-andelene fra Tysklands Dea og slik unngå en rettslig konflikt. Dette melder Reuters.

LetterOne avsluttet forrige uke en € 5,1 milliarders (NOK 44.13 milliarder) overtakelse av RWE DEA, men britiske myndigheter blokkerte salget av britiske andeler over bekymring for at potensielle ytterligere sanksjoner mot Russland kunne påvuirke olje- og gassproduksjonen fra feltene negativt. Storbritannia ga LetterOne syv dager på å komme opp med forsikringer om at et slikt scenario ikke ble resultatet av avtalen, og gjorde det klart at landet var klar til å tvinge Fridman til å selge de britiske feltene om slike forsikringer ikke kom på bordet.

LetterOne responderte med å true med søksmål om  Storbritannia tvang dem til å selge britiske andeler. Nå har pipa fått en litt annen lyd.

«Vi skal snu hver stein for å finne en løsning,» sier LetterOne i en uttalelse.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger