Publisert 11. januar 2006

Ukrainas president Viktor Jusjtsjenko og hans russiske kollega Vladimir Putin skryter av avtalen de har inngått om salg av russisk gass.

NTB

Under en felles pressekonferanse onsdag var de to presidentene enige om at de hadde lyktes i å finne fram til en avtale som er god for begge parter.

– Ukraina vil respektere avtaler inngått med Russland og Europa til punkt og prikke, forsikret den ukrainske presidenten.

Putin sa de to landene hadde måttet overvinne en del vanskeligheter, men at de til slutt hadde funnet en løsning som var rimelig og rettferdig.

Krisen mellom Russland og Ukraina toppet seg 1. nyttårsdag, da russerne stanset gassleveransene til nabolandet, noe som også førte til problemer for kunder lenger vest i Europa. Tre dager senere ble de to regjeringene enige om en ny pris for gassen som er om lag dobbelt så høy som den Ukraina betalte tidligere.

Nasjonalforsamlingen i Ukraina er så misfornøyd med avtalen at den tirsdag stemte for å kaste den ukrainske regjeringen, et vedtak Jusjtsjenko mener er grunnlovsstridig.

Toppledelsen i den russiske gassgiganten Gazprom og energiministrene i Russland og Ukraina deltok også på pressekonferansen onsdag i Kasakhstans hovedstad Astana.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger