Kaffe slo ut på narkotest

Publisert 8. oktober 2013

ConocoPhillips rustest slår ut på narkobruk om man har drukket kaffe like før man tar testen.,I midten av september skulle Egil Halvorsen reise til Ekofisk i Nordsjøen, der han har jobbet i 34 år. Han drakk kaffe og ventet på helikopteret på Sola da han ble kalt inn til rustest over høyttaleranlegget.

– De tok en spyttprøve, og jeg ble svært overrasket da narkotesten var positiv. Jeg lurte på hvordan prøven kunne være positiv, jeg visste jo at jeg hadde mitt på det tørre, forteller han til Stavanger Aftenblad.

Halvorsen fant selv bruksanvisningen til testen «Dräger Drugtest 5000» på nettet, leste at prøvene måtte tas minst 10 minutter etter kaffedrikking, røyking og spising, og kontaktet bedriftslegen og fortalte at han ikke trodde prosedyrene var fulgt. Dermed prøvde personellet på Forusakutten, som har ansvar for prøvene, selv rustesten like etter å ha drukket kaffe, og testen slo ut. Halvorsen fikk reise på jobb i Nordsjøen samme dag.

Rustesten som benyttes har en kjent feilmargin på opptil 5 prosent.

– Hvis disse prøvene er positive, blir det gjennomfør urin- og blodprøver, og de har ikke feilmarginer, sier kommunikasjonsdirektør Stig S. Kvendseth i ConocoPhillips til avisen.

Fagforeningene i ConocoPhillips mener ordningen bryter med arbeidsmiljøloven og har klaget saken inn for Petroleumstilsynet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger