Publisert 14. august 2006

Nigeria har formelt overlatt kontrollen for halvøya Bakassi til nabolandet Kamerun, i tråd med en internasjonal domsavgjørelse.

NTB:

Nigerias justisminister Bayo Ojo og hans kamerunske kollega, Maurice Kamto, skrev mandag under avtalen som anerkjenner Bakassi som kamerunsk område.
Klokken tolv på formiddagen ble det nigerianske flagget byttet ut med det kamerunske, i en symbolsk maktovertagelsesseremoni. Nigeria trekker nå ut de om lag 2.000 soldatene som var utplassert på Bakassi-halvøya, hvor det kan vise seg å være store oljeforekomster.

– Vi trekker oss ut for å skape fred. Vi vil gi landområder for å bevare liv. Vi vet at livet er verdifullt og uerstattelig. Vi har grunn til å feire en fredelig resolusjon om Bakassi-striden, sa Ojo under seremonien.

I henhold til avtalen mellom Nigeria og Kamerun vil innbyggerne på halvøya få bestemme om de vil bli igjen under kamerunsk styre eller bli flyttet til Nigeria.

Etter harde kamper mellom Kamerun og Nigeria over Bakassi på 1990-tallet, erklærte den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) i 2002 at Kamerun har suverenitet over halvøya. (©NTB)

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger