Publisert 4. februar 2000

Norske, danske og britiske fagforeninger starter en kampanje for å markere sin bekymring for sosial dumping i Nordsjøen i dag.

Forskjellige fagforeninger fra Danmark, Norge og Storbrittania tilknyttet Nordsjøen skal i dag legge ned kranser, farget i nasjonalfarger, for å vise sin bekymring for det de kaller sosial dumping.

Den internasjonale kampanjen er initiert av International Transport Workers Federation (ITF) og tilsluttede organisasjoner, deriblant Norsk sjøoffisersforbund, Industri Energi, Det norske maskinistforbund, og Norsk sjømannsforbund.

I tillegg er aksjonen støttet av både indiske og nederlandske organisasjoner, ifølge en pressemelding fra ITF.

årsaken til aksjonen er ifølge ITF det økende antallet «Flag of Convenience» og såkalte «nasjonale fartøy» som opererer på regelmessig basis i Nordsjøen.

– Virkningen av dette er dramatisk reduserte arbeidsmuligheter for tradisjonelle sjøfolk, når selskaper kan ansette og utnytte billig arbeidskraft fra land som Litauen, Latvia, India, Romania og Filippinene heter det i pressemeldingen.

– Fagforeningene er svært redde for at det ikke lenger kommer til å være fartøy registrert NOR på norsk sokkel, heter det videre.

Fagforeningene mener at den eneste måten å hindre sosial dumping i Nordsjøen, og dermed opprettholde konkurranseevnen til nasjonale sjøfolk er å kreve internasjonalt akseptable lønns-og arbeidsvilkår for alle sjøfolk om bord på fartøy som opererer på kontinentalsokkelen, uavhengig av nasjonalitet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger