Publisert 4. februar 2000

Sevan Marine har kanskje ikke den samme fartstiden i bransjen som Aker Solutions, men har gått fra seier til seier. Nå er de klare til å kjempe om Goliat.,

KLAR FOR GOLIAT: Sevan Marines
Jan Erik Tveteraas kjemper med
Aker Solutions om Goliat-jobben.
Begge stiller med hver sin
høyteknologiske, geostasjonære
tønnerigg (foto: OILINFO)

Sevan Marine har, som Aker Solutions, blitt invitert til FEED-konkurranse om for Goliat av italienske Eni. Aker Solutions bøtteformede Condeep Monohull blir utfordret av Sevan Marines egne, tønneformede unikum Sevan 1000, og Sevans administrerende director Jan Erik Tveteraas er ikke redd for litt konkurranse.

– Vi tar gjerne opp kampen. Vi er vant til det. Som Akers løsning, er også vår Sevan 1000 geostasjonær, det vil si uten turret eller swivel. Det er enestående at en slik løsning har blitt valgt på et værhardt felt så langt nord. Angående konkurransen med Aker, har vi selvsagt stor respekt for alt Aker har gjort og det de står for, men vi er mer enn konkurransedyktige, og vektlegger tungt hva som er best for kunden, sier Tveteraas til Oilinfo.

Lokalt, hvis mulig
Tveteraas legger til at de også har engasjert et konsulentselskap i Tromsø for å kartlegge mulighetene for lokal verkstedsproduksjon, prosessteknologi og lokale trenings- og opplæringssentre i nord dersom den endelige kontrakten lander i Sevan-leiren til høsten.

– Vår løsning har allerede blitt installert på to felt; et på britisk sokkel og et offshore Brasil. I tillegg har vi tre enheter under bygging, på kontrakt. Vår Sevan 1000, som er aktuell for Goliat, tilbyr lagringskapasitet på rundt én million fat olje, og klarer en produksjon på 100.000 fat per dag. Vi kommer til å engasjere rundt 70 personer i FEED-arbeidet frem mot høsten, forklarer Tveteraas til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger