Publisert 4. februar 2000

Fem av 14 bedrifter nominert til NHOs nyskapningspris er selskaper som jobber innenfor petroleumsindustrien, I august deles prisen ut i Alta.

Blant annet Barents Naturgass, Evomec fra Møre og Romsdal, Biota Guard fra Rogaland, Quickflange fra Agder og ECO Subsea fra Hordaland kjemper om NHOs nyskapninsgpris den 31. august.

Evomec er et selskap som blant annet opererer innenfor seismikk, Biota Gurad holder på med miljøovervåkning for oljebransjen, mens Quickflange leverer flenser. ECO Subsea jobber innenfor det stadig voksende subseamarkedet.

Det er NHOs lokallag som ha nominert hver sin bedrift, og kriteriene for å være en nyskapningsbedrift er følgende;

Bedriften må ha bevist sin levedyktighet, og vise til positive resultater. Den må være basert på nyskapning, være fremtidsrettet, og vise evn til å sette nye ideer ut i livet. I tillegg bør bedriften være en rollemodell for ungdom ifølge NHO. De nevnte selskapene og en rekke til innenfor alt fra farmasøytiske produkter til jernbane skal konkurrere om prisen i Alta i slutten av august i år, det skriver Altaposten.no.

NHO melder at formålet med prisen er å belønne enkeltmenneskers initiativ, og samtidig skape økt interesse og oppmerksomhet for nyskapning, kreativitet og etablering av nye bedrifter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger