Kan ha to Johan Castberg på Loppa High

Publisert 6. november 2014

Lundin har potensielle reserver på over 1,1 milliarder fat i Alta- og Gotha- lisensene.,Tallene fremgår av presentasjonen selskapet la fram i forbindelse med 3. kvartalsrapporten onsdag 5. november.

Gotha – og Alta -funnene er allerede kjent, og med oppside-estimater på henholdsvis 232 millioner fat (MMboe) og 400 MMboe.

I tillegg til de første 632 MMboe allerede kjent, kommer de potensielle reservene i Neiden – og Børselv – prospektene, begge nord i Alta-lisensen, PL 609 . Førstnevnte skal bores i juni 2015, mellom Alta Appraisal 1 og 2 , og er estimert å inneholde opptil 204 MMboe. Børselv er ennå ikke inne på Lundins boreplan, men er estimert å inneholde opptil 303 MMboe.

Dette bringer potensialet i Loppa High-lisensene 492 (Gotha) og 609 (Alta/Neiden/Børselv) opp i 1,139 milliarder boe, mer enn dobbelt så mye som estimatene for naboen Johan Castberg .

Fire barentsbrønner i 2015

Lundin har fire barentsbrønner på programmet for 2015. De har så langt ikke sagt noe om hvilken rigg de vil bruke, men har den Odfjell Drilling – opererte, Maracc-eide semien ”Island Innovator” på kontrakt ut første kvartal 2015. Deretter har de opsjon på ett års forlengelse for riggen, hvilket tilfeldigvis passer helt inn med det boreprogrammet for norsk sokkel selskapet la fram i forbindelse med 3. kvartalsrapporten onsdag 5. november.

Programmet er satt opp med ”back to back” – boringer, som gjør det naturlig å anta det er en og samme rigg som skal bore, og følger direkte fra nordsjøbrønnen Zulu , hvor ”Island Innovator” er den bekreftede riggen.

Boreprogrammet i Barentshavet neste år starter med Alta Appraisal 1 –brønnen. Den nøyaktige lokasjonen er så langt ikke kjent, men ifølge planene Lundin presenterte i går, skal brønnen spuddes i mars og ha en varighet på omkring 90 dager.

Den neste brønnen på programmet er letebrønnen i det nevnte Neiden-prospektet, nord for Alta-funnet. Neiden skal spuddes i slutten av juni, når riggen er ferdig på Alta Appraisal 1, og boreoperasjonen har en estimert varighet på omkring 40 dager.

Når riggen er ferdig på Neiden, går den igjen sørover til Alta for å bore Alta Appraisal 2. Beregnet oppstart er første halvdel av juli, og denne brønnen har en estimert varighet på 60 dager.

Etter den siste appraisalen på Alta, er det en borepause i programmet på ca 30 dager, før operatøren i november skal bore en letebrønn i Ørnen- prospektet i PL 708 i Barentshavet Øst. Lisenspartner North Energy tror Ørnen kan inneholde 300 millioner fat olje, mens Lundin tror på 142 millioner fat uriskede ressurser og 20 prosent sjanse for geologisk suksess. Et funn her vil bety åpningen av nok en oljeprovins i Barentshavet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger