Publisert 4. februar 2000

– I stedet for å bytte ut eller maskinere korroderte flenser så kan vi nå bare sette på denne flensepakningen, forteller produktsjef i ABP, Jan Tore Usken.

Om flensene ruster på anlegg offshore er det plutselig store verdier på spill, og utbytting eller maskinering av flensene tar ofte lang tid og koster mye penger. Nå skal imidlertid løsningen på problemet være nærmere enn før. En teflonbelagt pakning som kan plasseres rett på en korrodert flense i løpet av timer gjør at nedetid på anleggene vil bli kraftig redusert, mener ABP.

– å sette inn en pakning som Flange Rescue Gasket (FRG) korter ned nedetida på anlegget, og om pakningen er lett tilgjengelig tar det minimalt med tid i forhold til tidligere, sier produktsjef Usken i ABP.

Det er det britiske selskapet Flexitallic som har laget den løsningen, og snart entrer den det norske markedet.

– Det kan fort gå uker når det gjelder bytting og maskinering av korroderte flenser, og med tanke på hva dette kan spare operatørene så er pakningen helt klart en fordelaktig løsning, spesielt på gamle installasjoner, mener Usken.

Det er de spesielle utfordringene med rust offshore som blir hovedmarkedet for den nye løsningen. I tilfeller hvor flensene må repareres eller byttes ut må hele delen demonteres for så å bli tatt til land eller nærmeste maskineringsverksted. Det er denne prosessen ABP mener kan kortes ned, en tidsbesparelse som kan bety innsparte midler og minutter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger