Kansellerer milliardkontrakt

Publisert 24. juni 2013

Statoil og Aker Solutions kansellerer kontrakten for leie av en kategori B-rigg, til en verdi av NOK 11,2 milliarder.,Kontrakten for kategori B (Cat B)-tjenestene ble inngått i april 2012. Etter kontraktsinngåelsen har leverandør Aker Solutions med støtte av Statoil arbeidet for å definere og løse tekniske utfordringer knyttet til undervannssystemene til riggen.

– Det er gjort viktige fremskritt for å løse disse utfordringene, men ytterliggere teknologikvalifisering gjenstår, skriver Statoil i en melding.

Aker Solutions tok initiativ til en dialog med Statoil angående betingelsene for Cat B-tjenestene. Partene ble 24. juni enige om å kansellere kontrakten for Cat B-prosjektet.

– Vi må dessverre slå fast at det ikke er mulig å realisere dette store og viktige industriprosjektet gjennom den inngåtte kontrakten, sier Jon Arnt Jacobsen, anskaffelsesdirektør i Statoil.

Hver av partene vil dekke egne påløpte kostnader.

Kategori B-konseptet er designet for å gjøre forskjellige typer brønnintervensjoner ved bruk av kabel og kveilerør–operasjoner. I tillegg er riggtypen designet for å gjøre sidestegsboring fra produksjonsrør (Through Tubing Rotary Drilling, TTRD).

– Vi ser fortsatt behov for utvikling av denne type tjenesteleveranser. Statoil vil nå evaluere prosjektet, og vurdere alternative løsninger sier Ivar Aasheim direktør for feltutvkling i Statoil.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger