Publisert 4. februar 2000

UMW Oil and Gas har sagt fra seg opsjonen de hadde hos Standard Drilling jackupen benevnt B337. Nå vurderer Standard fremtiden for NOK 1.22-milliarders jackupen.

I juni meldte Standard Drilling at de hadde solgt en jackup og gitt opsjon på ytterligere en til malaysiske UMW Oil and Gas. Samlet avtalesum for de to riggene, som begge bygges ved Keppel FELS i Singapore, var USD 426 millioner (ca. NOK 2.45 milliarder). UMW hadde fram til 27. september på å erklære opsjonen.

Martin Nes, CEO i Standard Drilling sier in en melding at selskapet nå vil vurdere å operere riggen selv, eller om de skal selge den til andre interessenter.

– Vi merker stor interesse for riggen, bade for å leie og for å kjøpe den. Siden vi har solgt to rigger i sommer, er vi I en god finansiell situasjon, og vi vil vurdere nøye alternativene for å maksimere verdien for selskapet og våre eiere.

Standard Drilling har fire identiske MOD B V jackup borerigger under bygging ved Keppel FELS, med avtalt levering i juli, november og desember 2013, og en i mai 2014. Ifølge Standard er byggingen i rute.

 
 

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger