Publisert 4. februar 2000

Aker Clean Carbon har undertegnet sin første internasjonale avtale. Selskapet skal samarbeide med ScottishPower for å vinne kontrakten på Storbritannias første, store CO2-fangstanlegg.

– Dette er et internasjonalt gjennombrudd for oss, og det første fullskala prosjektet der hele verdikjeden med rensing, transport og lagring er med fra første stund. Prosjektet er spesielt interessant for oss ettersom rensing av kullfyrte kraftverk vil utgjøre vårt klart største marked internasjonalt, sier administrerende direktør Jan Roger Bjerkestrand i Aker Clean Carbon.

Selskapet melder også nå at de har avsluttet arbeidet med sitt demonstrasjonsanlegg på Kårstø. Det var rett og slett for lite eksos tilgjengelig.

– Når sikre røkgasskilder (red.anm.: eksos) har vist seg vanskelige å etablere på Kårstø, ønsker vi i stedet å fokusere på andre aktuelle prosjekter, sier Bjerkestrand ifølge en pressemelding.

– Nå er vårt aller viktigste mål å vinne konkurransen om bygging av et renseanlegg for European CO2 Test Centre Mongstad og Gassnovas fullskala renseanlegg på Kårstø. Arbeidet med demonstrasjonsanlegget på Kårstø har gitt oss nyttig lærdom og kompetanse som vil gi verdifulle bidrag i byggingen av disse og andre CO2 renseanlegg, fortsetter han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger