Publisert 4. februar 2000

Aibel har fått tildelt en kontrakt for installasjon av elektriske komponenter og instrumenter i forbindelse med oppgradering av prosessanleggene på Kårstø. Verdi: 470 millioner kroner.

Kontraktsverdien er eksklusiv opsjoner og tildeles av StatoilHydro som en del av Kårstø Ekspansjonsprosjekt 2010 – på vegne av operatør Gasssco. Kontrakten omdatter åpning av kabelgrøfter, legging av nye instrument- og elektrokabler, samt installasjon av feltinstrumentering innenfor store deler av anlegget.

– I tillegg inkluderer kontrakten assistanse til installasjon av systemleveranser innenfor brann- og gassvarsling, prosesskontroll og nødavstengning. Kontrakten inneholder opsjoner for utprøving av de oppgraderte fasilitetene, samt oppgradering av en dampkjel og demontering av gammelt utstyr, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

I august 2008 starter arbeidet på Kårstø, og det hele vil være ferdigstilt i løpet av 2010 – med unntak av opsjoner. StatoilHydro legger til at KEP2010 er en samlebetegnelse på flere prosjekter som har som formål å robustgjøre anleggene på Kårstø for sikker og effektiv drift i mange år.

– Hovedelementene innenfor prosjektet er oppgraderinger av instrumentsystemene og hjelpeanlegg i Statpipe/Sleipner-delene av anlegget. Investeringsrammen for prosjektene er beregnet til om lag 6,5 milliarder norske kroner, skrives det.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger