Publisert 4. februar 2000

Aksjonærene har kastet styret i Saga Oil, og nå tar gründer Malvin Høydal over kontrollen av selskapet igjen. årsaken er strid om lånebetingelser.,

SJEF IGJEN: Malvin Høydal. (Foto: SAGA OIL)

Vi skrev i går om striden i Saga Oil, og at det relativt ferske styret hadde lånt penger av enkelte aksjonærer mot at disse aksjonærene fikk muligheten til å løse inn lånet i aksjer fra en emisjon og dermed vanne ut selskapet. Dette likte ikke selskapets gründer Malvin Høydal, og nå har aksjonærene kastet styret. Selv mener det gamle styret at det er Høydal som står bak dette.

– Jeg ble kastet ut av Malvin Høydal-klanen, sier Stig Hetlevik, styreleder i Saga Oil fram til mandag kveld, til Stavanger Aftenblad.

Styret hadde tidligere degradert Høydal fra jobben som administrerende direktør i selskapet, og innsatt Statoil-veteranen Mads Grinrød. Når styret ble kastet, meldte også Grinrød sin avgang. årsaken er at Grinrød ikke har tillit til Høydal, som nå er inne i styret igjen:

– Det må være gjensidig tillit mellom styre og ledelse, og jeg har ikke tillit til et av styremedlemmene slik selskapet har vært kjørt, sier Grinrød, og legger til:

– Høydal har lovet mye, og har ikke levert.

Høydal lover på sin side et nytt regime i selskapet, som fokuserer på oljeproduksjon i Russland:

– Jeg har vært motstander av det nye lånet, fordi det ikke likebehandler aksjonærene. Nå skal aksjonærdemokratiet igjen innføres i selskapet. Betingelsene i lånet er helt uakseptable. Vi jobber med å få innn ny aksjekapital, sier Høydal til Stavanger Aftenblad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger