Publisert 4. februar 2000

For å få en oppsummering av teknologistatus, erfaringer og utfordringer med gamle og nye løsninger for katodisk beskyttelse av undervannsrørledninger har Ptil gjennomført en ny studie.

Studien er gjennomført hos The Welding Institute, og rapporten skal gi en oversikt over relevante standarder for design av katodisk beskyttelse av undervannsrørledninger, og peker ifølge Petroleumstilsynet på utfordringer og variasjoner i sentrale designparametre i de ulike standardene som kan ha betydning for robustheten til de ulike løsningene for katodisk beskyttelse.

– Standarder og koder for design av katodisk beskyttelse har inntil nylig vært ansett som konservative. Denne konservatismen er redusert i de nyeste og nylig reviderte standardene blant annet i form av lavere nedbrytingsverdier for polymerbelegget, skriver Ptil i en pressemelding.

Det legges til at det forutsettes en høy kvalitet på belegget, samt at påføringen av belegget, spesielt for feltskjøter, blir utført etter kvalifiserte prosedyrer og rutiner slik at det ikke oppstår noen skader under installering eller under drift.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger