Publisert 4. februar 2000

KCA Deutag har sikret seg en borekontrakt fra Statoil for Kvitebjørn-feltet i Nordsjøen. Kontrakten er på to år, med opsjoner på til sammen fire år.

FåR FORTSETTE: KCA Deutag skal fortsette med
boringen på Kvitebjørn. (Foto: STATOIL)

Kontrakten innebærer blant annet MPD-boring, eller managed pressure drilling. Dette er en boremetodikk hvor mange bruker spesiell teknologi for å bore i formasjoner med kompliserte trykkforhold. KCA Deutag har samarbeidet med Statoil for å utarbeide en egen MPD-teknologi som nå brukes på Kvitebjørn.

– Det er vår visjon å være den foretrukne borekontraktøren gjennom målbare forbedringer innen alle sektorer av vår virksomhet. Denne tildelingen støtter opp om dette i et av våre viktigste markeder, og for en av våre største klienter. MPD-teknologi tiltrekker seg nå oppmerksomhet fra hele verden som en viktig puslespillbrikke for å bore i depleterte marginale reservoar, og vi er sikre på at vi kan utnytte vår ekspertise og kompetanse på dette området videre, sier Holger Temmen, administrerende direktør i KCA Deutag.

Selskapet har operasjoner på syv av Statoils rigger på norsk sokkel, og har operert boringen på Kvitebjørn siden plattformen ble installert i 2003.

– Jeg ser på denne tildelingen som en tillitserklæring og en bekreftelse av suksessen vi har hatt i vår leveranse av boretjenester på Kvitebjørn tidligere, sier Paul Horne, landsjef for Norge hos KCA Deutag, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger