Publisert 4. februar 2000

Ketil Solvik Olsen (FrP) tror Arbeiderpartiet vil vinne kampen om petroleumsutvinning i Lofoten og Vesterålen. – Ap er mer villig til å bruke politiske muskler, sier Solvik-Olsen.

Før helgen sa Senterpartileder (Sp) Liv Signe Navarsete at de er i mot en konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen. Fra før er det kjent at SV også er i mot konsekvensutredningen.

FrPs energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen tror likevel at Arbeiderpartiet (Ap) vil vinne debatten, og skjære gjennom med politisk makt.

– Den politiske utviklingen denne høsten gjør at jeg føler meg stadig tryggere på at Lofoten-saken ender med olje- og gassvirksomhet på sikt, sier Solvik-Olsen til Avisenes Nyhetsbyrå.

Han tror næringen vil kunne utvikle gode teknologiske løsninger som ivaretar både miljøet og eliminerer faren for utslipp. Solvik-Olsen tror Jens Stoltenberg har blitt mer bevisst på sin makt, og ikke vil være redd for å bruke muskler i debatten.

– Stoltenbergs maktbruk i biodieselsaken viser at Ap er mer villig til å bruke sine politiske muskler. Når de velger å bruke makt i en så dårlig sak som biodiesel er jeg trygg på at de gjør det i langt viktigere saker hvor det handler om felles verdiskapning og hvor støtten i befolkningen er langt større, sier Solvik-Olsen til ANB.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger