Kina-kontrakt for Rolls-Royce

Publisert 21. mars 2014

Har inngått kontrakt på levering av design og utstyrspakke til to offshorefartøy som skal bygges ved Cosco Guangdong verftet i Kina for rederiet Chellsea Pte. Ltd. i Singapore.,Ordren er realisering av en opsjon i en kontrakt inngått i oktober 2013. De til sammen fire nye fartøyene av typen UT 771 WP kommer i tillegg til de to fartøyene av UT-design som allerede er en del av flåten til Chellsea.

Skipsdesignet som Chellsea har bestilt får den karakteristiske ”wave piercing” baugen. Baugen reduserer bølgemotstanden i grov sjø, noe som gir jevnere hastighet, redusert drivstofforbruk og økt sikkerhet om bord.

– Dette nye designet er utviklet i samarbeid mellom Rolls-Royce, rederiet og verftet. Vi er selvsagt veldig glade for tilliten de viser oss ved å realisere disse opsjonene, sier Ronny Pål Kvalsvik, salgssjef ved designanvdelingen i Ulsteinvik.

I tillegg til skipsdesign skal Rolls-Royce levere en stor utstyrspakke som inkluderer MTU-motorer, framdriftsanlegg, elektriske system, bulkhåndteringsanlegg, dekksmaskineri, automasjons- og kontrollsystem, samt dynamisk posisjoneringsutstyr (DP) som holder fart øyet i posisjon uten bruk av anker.

De to fartøyene skal være klare til levering sent i 2015 og tidlig i 2016. Kontrakten inneholder en opsjon på ytterligere to fartøy.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger