Kina-prosess godkjent i Bergen Group-styret

Publisert 27. oktober 2010

Det foreslåtte obligasjonslånet på 120 millioner kroner fra Spring Capital til Bergen Group er godkjent av styret. Det betyr at selskapet går videre med å se på synergier med den kinesiske verftsgruppen Yantai.

Konsernsjef Pål Engebretsen fremholder at obligasjonslånet har to formål det kan dekke.

– For det første styrker det arbeidskapitalen, men for det andre bekrefter det interessen fra Spring Capital, sier Engebretsen på telefon fra Kina.

Fra 10 til 25 prosent
Spring Capital har det siste året kjøpt seg opp til en eierandel på rundt 10 prosent i Bergen Group. Investeringsselskapet er eid av Yantai CIMC Raffles, en av de største verftsgrupperingene i Kina, som bygger både skip og rigger. Lånet som nå tas opp kan konverteres til aksjer i Bergen Group fra 11. mai 2011. Lånet har tilbakebetalingsdato 10. juni 2011. Ved en full konvertering vil dette gjøre at Spring får en 25 prosents eierandel i Bergen Group.

– Vi ser at det kan være industrielle synergier mellom Yantai-systemet og oss, og vi er i samtaler for å se på hvordan det kan løses skikkelig. Vi kan trekke tilbake lånet 1. desember og 1. mars, hvis vi ser at det ikke går den veien vi ønsker. Det er på ingen som helst måte bestemt hva utfallet av denne prosessen blir, sier Engebretsen, men legger også til at Bergen Group er veldig interessert i den kinesiske industrien.

– Kina er i veldig sterk utvikling, både teknologisk og industriell Kina har kommet for å bli, og kommer til å øke hastigheten foran resten av verden. Vi ønsker å se på hvordan vi kan bli en del av et verfts- og teknologisystem som fungerer sammen med det vi har i Norge, sier Engebretsen.

Komplementære
Han tror Bergen Group og Yantai er komplementære størrelser:

– Vi er i high end-markedet, men vi ser jo at det ikke blir bygget flere oljerigger i Norge. Vi har ingeniørkompetansen, teknologikunnskapen og ledelseskompetansen, og det er store muligheter hvis vi ser på dette på riktig måte, tror Engebretsen.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger