Publisert 4. februar 2000

Kinesiske utviklere bak vind- og vannkraftverk får motstand fra FN på grunn av manglende oppfylling regelverk.

Ifølge Teknisk Ukeblad står Kina for halvparten av klimaprosjektene som generere klimakvoter i utviklingsland. Dette er derimot bare den ene siden av saken, kineserne beskyldes også for å oversvømme markedet med billige og tvilsomme klimakvoter som ikke bidrar nevneverdig å nå utslippsmålene.

De kinesiske utviklerne kritiserer nå FNs apparat for den grønne utviklingsmekanismen (CDM) da de mener de blir møtt med stadig endrede mål og urealistiske krav.

Ny søknad
FNs CDM gruppe oppfordrer investorer fra industrialiserte land til å betale for utslippsreduserende prosjekter i utviklingsland ved å la utviklere fra godkjente prosjekter til å selge klimakvoter, disse kvotene kan deretter byttes eller selges med rike land, det skrives nettstedet Business Green.

Det skal ifølge de 19 kinesiske utviklerne være gjennomført tilfeldige og ikke transparente endringer i regelverket i forbindelse med prosjektene. Alle søkere ble avkrevet ny søknad for å dokumentere at de trengte klimakvoter for å gjøre prosjektet lønnsomt, flere av disse ble sendt inn men, alle er nå avslått.

FN har lenge vært kritisert for å være en papirmølle på dette området, men har også møtt store utfordringer med prosjekter i Kina som ikke gir reelle utslippsreduksjoner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger