Publisert 4. februar 2000

Fem kinesiske oljearbeidere, ut av totalt ni gisler, ble i går drept i Sudan. Myndighetene legger skylden på Darfur-baserte Justice and Equality Movement.,

KADUQLI: Arbeiderne ble kidnappet fra Sør-
Kurdufan sentralt i Sudan, hvor Kaduqli er
hovedstad.

Kinesiske myndigheter har fått kritikk for ikke å trekke seg ut av Darfur i Sudan, og for å gjøre for lite for å løse den lokale konflikten. Beijing er en av de sterkeste støttespillerne til myndighetene i Khartoum, og Kina er den største utenlandske investoren i Sudan. Nå får kinesiske arbeidere svi.

– Fem ble drept, mens to klarte å rømme med mindre skader, sier Ali al-Sadig, pressetalsmann for Sudans utenriksdepartement, ifølge Upstream.

Kidnapperne har fortsatt to kinesere i sin varetekt, og krever at kinesiske oljeselskaper skal trekke seg ut fra deler av Sudan.

– Hendelsen oppstod uten noen form for provokasjon, fastholder al-Sadig. Representanter fra Justice and Equality Movement har ikke kommentert hendelsen.

De kinesiske arbeiderne ble kidnappet i fjor mens de jobbet på et oljefelt for Greater Nile Petroleum Operating Company. Dette er et konsortium som består av China National Petroleum Corporation, ONGC, Petronas og Sudans statlige oljeselskap Sudapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger