Publisert 4. februar 2000

Miljøverndepartementet har slått fast at det skal bli tillatt å laste om petroleumsprodukter i Bøkfjorden utenfor Kirkenes hele året. Det kan åpne for mer petroleumsvirksomhet i området.

Beslutningen har blitt tatt som en konsekvens av en klage fra Ship Cargo til departementet, og tillatelsen setter særlige vilkår i sommersesongen for å verne om villaksen i området. Det nasjonale laksevassdraget Neidenelva ligger nemlig i nærheten.

– Omlastingsaktiviteten innebærer at isforsterkede skip fra Russland overfører petroleumsprodukter til regulære skip i Bøkfjorden utenfor Kirkenes. Bøkfjorden er et viktig utvandringsområde for laks fra blant annet Neidenelva. Laksen er særlig sårbar i sommerhalvåret, og Miljøverndepartementet legger i avgjørelsen vekt på at aktiviteten vil skje på strenge vilkår for å beskytte miljøet og laksebestandene i denne perioden, skriver Miljøverndepartementet i en pressemelding.

Miljøverndepartementet vil nå foreslå for Stortinget, som i utgangspunktet klassifiserte Bøkfjorden til nasjonal laksefjord, at grensene for laksefjorden justeres slik at omlastingen vil finne sted utenfor den delen av fjorden som har status som nasjonal laksefjord.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger