Publisert 4. februar 2000

Archer (tidlgere Seawell) har landet en kontrakt med Shell Todd Oil Services på New Zealand for sin modular rig «Archer Emerald» og tilhørende tjenester.

Riggen skal brukes på operatørens Maui A plattform offshore New Zealand, og mobiliseringen finner sted i førte kvartal i 2012. Kontraktsverdien, inkludert mobilisering- og demobiliseringskostnader, samt opsjoner for forlengelse, er på USD 45 millioner (NKr 240 millioner).

– Vi er svært fornøyde med å sikre den første kontrakten for «Emerald» til en tilfredstillende dagrate, sier Jørgen P. Rasmussen, President og Chief Executive Officer i Archer i en melding.

– Kontrakten demonstrerer hvor attraktiv vårt modular rig-konsept er, og det faktum at vi kan jobbe med en erfaren operatør sim Shell, underbygger verdien i konseptet. Modular rig konseptet kombinerer fleksibilitet, effektivitet kort opp- og nedriggingstid, med operasjonell sikkerhet, på en unik måte. Dette gjør det til et unikt alternativ for våre kunder i Nordsjøen, Midt østen og Latin-Amerika i fremtiden.

«Archer Emerald» er designet som en «stand alone,» og kan bli tatt i bruk på alle offshoreinstallasjoner og kan utføre alle typer boreoppdrag, fra top-hoøe til total dybde, kompletteringer, samt Plug & Abandonment. I tillegg er den lettere og mer kompakt enn alternativene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger