Publisert 4. februar 2000

Det brasilianske oljedirektoratet har gitt det statlige oljeselskapet Petrobras en bot på sviende 18 millioner dollar for mangel på bruk av lokal arbeidskraft.

Det er et velkjent faktum at Brasil har strenge såkalte «local content»-lover; lover som påbyr oljeselskapene i landet å bruke en viss prosentandel lokal eller nasjonal arbeidskraft, ressurser, teknologi og produkter. Dette slipper heller ikke den statlige oljegiganten Petrobras unna, og denne uken fikk selskapet en bot på 18 millioner dollar for å ikke ha fulgt forskriftene godt nok.

Boten blir gitt for regelbrudd på totalt 44 forskjellige olje- og gassprosjekter, forklarte det brasilianske oljedirektoratet, ANP, til mediebyrået Dow Jones.

Petrobras er derimot ikke den eneste synderen, og til sammen åtte andre selskaper må nesten like mye som statsgiganten. Navnet på disse selskapene er enda ikke offentliggjort, fordi alle ikke har fått beskjed om boten enda.

Petrobras har visst at en straff var i emning, og innrømmet i forrige måned at selskapet ikke har gode nok systemer eller rutiner for å vite nøyaktig hvor mye av utstyret selskapet bruker er laget av brasilianske hender.

De nevnte bøtene kan dog bli mindre; selskapene har blitt lovet en reduksjon på 30% hvis de ikke velger å anke straffen via rettsapparatet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger