Publisert 4. februar 2000

En rapport laget av Lilleaker Consulting på vegne av operatør Eni, understreker viktigheten av rett utbyggingsløsning for miljøsensitive Goliat. Uansett hvordan man vrir på det, må oljen til land.,

GOLIAT: Kan bety mye for næringslivet i
Finnmark (ILL: NPD)

Operatør Eni, med partnerne StatoilHydro og NOIL på laget, jobber på spreng med å komme frem til den beste utbyggingsløsningen for Goliat-feltet i Barentshavet. Nå har Lilleaker Consulting tatt for seg de ulike alternativene man har å velge mellom, og i alle scenarioer er det én ting som kommer klart fram: Oljen fra feltet må fraktes til landanlegg for å ivareta de nødvendige helse, miljø og sikkerhetsaspektene, melder NRK Finnmark.

Alternativene på Goliat inkluderer en FPSO, en halvt nedsenkbar plattform med rørledning til land og en halvt nedsenkbar plattform med bøyelasting. Med StatilHydros oljekatastrofe på Statfjord-feltet før jul frisk i minnet, er mange skeptiske til det siste. Ulykken på Statfjord skjedde under bøyelasting.

Lilleaker Consulting konkluderer med at det andre alternativet, en plattform med rør til land, er det beste. Deretter kommer FPSO, og til slutt bøyelasting, melder NRK.

En rørledning til prosessanlegg på land er også hva politikerne i Finnmark ønsker, fordi dette vil gi de største ringvirkningene for industrien i fylket og regionen ellers.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger