Publisert 4. februar 2000

OMV har kjøpt en andel på 15 prosent fra ExxonMobil.

østerrikske OMV har kjøpt en andel på 15 prosent i Norskehavs-feltet Aasta Hansteen, tidligere Luva, fra ExxonMobil. Samtidig øker OMV sin andel med 6,15 prosent i gassinfrastrukturprosjektet (NSGI) i Norskehavet.

Det Statoil-opererte feltet ligger i i PL 218 i Vøringbassenget i på rundt 1300 meters dyp i blokkene 6706/12 og 6707/10 , og var, da BP gjorde det, det første dypvannsfunnet på norsk sokkel. Det skal bygges ut sammen med de nærliggende Snefrid Sør – og Haklang -funnene, med en Spar-plattform med tørre brønnhoder. Denne blir verdens største, være forberedt for å knytte inn andre funn som for eksempel Asterix , og vil ha lager og lossesystemer for kondensat , som skal tas ut via shutteltankere. I tillegg får den boligkvarter, prosessanlegg og stigerør. Technip ble før helgen tildelt kontrakten for bygging av Spar-plattformen.

Plattformen skal knyttes til Nyhamna ( Ormen Lange -anlegget) for eksport via Langeled. Rørledningen utredes separat av Gassco, men det er allerede klart at også Shells Linnorm vil bli knyttet inn, via Draugen -plattformen.
Totalinvesteringen på kombinasjonen av Aasta Hansteen/rørledning/Linnorm er tidligere estimert til mellom 70 og 80 milliarder kroner.

Feltet har estimerte ressurser på mellom 40 og 60 milliarder Scm (251-377 millioner fat oljeekvivalenter) gass, o produksjonen ventes å starte opp i fjerde kvartal 2016.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger