Kjøper seg inn i SPEO Technology AS

Publisert 6. juni 2014

Albatross Electro & HVAC AS overtar 51 prosent av aksjene til selskapet, som får navnet Albatross Projects & Technology AS.,Albatross får dermed en strategisk lokasjon i hjertet av det verdensledende boreutstyrsmiljøet på Sørlandet.

Denne investeringen styrker Albatross Electro & HVAC AS sin framtidsrettede satsing i rigg- og drilling-markedet. Navneendringen fra SPEO Technology AS til Albatross Projects & Technology AS signaliserer målsettingen om å bli en spydspiss innen management for større riggprosjekter, lede større prosjekter i olje,- offshore- og marinesegmentene, samt tilby innovative teknologiske løsninger til det samme markedet.

Albatross Projects & Technology AS (SPEO Technology AS) er et selskap som spesialiserer seg på effektiv prosjektgjennomføring for landrigger og modifikasjonsprosjekter i rigg- og offshoremarkedet. Selskapet vil på sikt også tilby egne produkter og løsninger i dette markedet.

Det jobbes nå med å inngå en produktutviklingskontrakt med et stort internasjonalt selskap. Denne kontrakten vil gi muligheter for en betydelig vekst ifølge selskapet.

Albatross Electro & HVAC sine nisjer og spesialistkompetanser innen elektro, HVAC og kjøling er også styrket i 2014. Selskapet har nylig utvidet sin kapasitet og portefølje med ny avdeling for mekanisk-, struktur- og offshore-personell, og overtatt et komplett prefab- og fabrikasjonsverksted på 1000 m2 sentralt i Sola kommune ved Stavanger.

Selskapet opplever lojalitet fra eksisterende kunder og interessante forespørsler fra nye kunder og nye segmenter.

– Investering i SPEO er for oss en viktig brikke i selskapets videre strategi og den spesialkompetanse som nå erverves er en komplementær og utfyllende service overfor eksisterende og nye kunder, og vil gi innpass i nye markeder, sier Atle Idland, Adm Direktør i Albatross.

– Albatross Electro & HVAC AS har en klar ambisjon om å levere komplette EPCI prosjekter innen disiplinene mekanisk, struktur, rør, HVAC, kjøling og elektro. I tillegg tilbyr selskapet reparasjoner og oppgraderinger av drilling-utstyr. Selskapet skal være en «one-stop-shop» for nåværende og fremtidige kunderelasjoner.

– Vi har fått på plass en industriell eier som gir oss muligheter for å få til en rask vekst. Vi har sammenfallende oppfatning av hva som skal til for å lykkes, og vi er utålmodige og ser frem til å komme i gang med arbeidet. Vår nye hovedaksjonær gir oss tilgang til markedet, og vil bidra med tyngde og ressurser slik at vi kan påta oss og gjennomføre oppdrag. Dette vil bli spennende for de som vil være med oss, og vi har behov for mange dyktige medarbeider i tiden fremover, sier Tor Ove Bråthen, CEO i Albatross Projects & Technology.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger