Publisert 4. februar 2000

North Energy har kjøpt lisensandeler av Det Norske i lisens 450, Storebjørn, og har fått myndighetsgodkjent kjøp fra Wintershall i lisens 370 og oppkjøp i lisens 385.

FORNøYD: Erik Karlstrøm, administrerende direktør i
North Energy, sier lisenskjøpene er viktige for
selskapets strategi for vekst.

Lisens 450, Storebjørn, ligger sør-vest for Ula-feltet i Nordsjøen. Når North Energy nå kjøper andeler av Det Norske, vil selskapet sitte med 15 prosent i lisensen, skriver North Energy i en pressemelding tirsdag.

– Kjøpet i lisens PL 450 er et viktig ledd i North Energys plan og strategi for vekst. Selskapets viktigste satsningsområder er Barentshavet og Norskehavet. Kjøp av lisenser i Nordsjøen bidrar til en balansert portefølje med lisenser hvor snarlig utbygging kan finne sted, kombinert med ressursene i Barentshavet der utbyggingshorisonten er lengre til tross for letegjennombruddet i nord som industrien nå ser konturene av. PL 450 er en lisens hvor North Energy har stor tro på funn og snarlig utbygging, sier Erik Karlstrøm, administrerende direktør i North Energy i meldingen.

Borestart i år

Det Norske, som er operatør på lisensen, vil fortsatt sitte med 60 prosent, mens partner Dana Petroleum har 25 prosent andel.

Borestart er planlagt i fjerde kvartal i år, og boreriggen som skal benyttes er «Mærsk Guardian», som nå først skal på leteboring for Centrica helt sør i Nordsjøen.

Godkjent

Samtidig har North Energy også fått myndighetsgodkjent kjøpet av 10 prosent andel i lisens 370, Kakelborg, fra Wintershall Norge. Kakelborg ligger også i Nordsjøen, nordvest for Snorre. Wintershall sitter nå med en andel på 40 prosent i lisensen, mens øvrige partnere er Agora Oil & Gas med 30 % andel, og Concedo med 20 % andel.

I tillegg har North Energy også fått godkjent oppkjøp i lisens 385, Jette, hvor selskapet har økt sin andel fra 15 til 35 prosent, etter avtale med Wintershall Norge om å overta deres andel på 20 prosent. Jette ligger like nord for Marulk og Alve. Operatør på lisensen er Statoil med 45 prosent andel, mens Noreco har 20 prosent lisensandel.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger